Onze visie

Er gebeurt zoveel moois in een gemeente of dorp. Veel mensen hebben geen weet van alle evenementen, sport- en recreatiemogelijkheden en van het aantal leuke winkels en horecagelegenheden, waar men heerlijk kan genieten en ontspannen. De grote diversiteit aan ondernemers en ondernemende inwoners blijft vaak onderbelicht. Ook maatschappelijk betrokken organisaties/instellingen en hun resultaten, kunnen zichtbaarder zijn. Door hier aandacht aan te besteden, groeit de waardering voor de plek waar men onderneemt en woont.

Het is leuk en nuttig om te weten wat er halen valt in de eigen gemeente of het eigen dorp. We willen organisaties, instellingen en inwoners beter kennis met elkaar laten maken; ze helpen elkaar beter te begrijpen, te waarderen en te vinden. Binnen de gemeente vormen van samenwerking zoeken, heeft voordelen voor de lokale economie, is duurzaam en zorgt voor cohesie en daarmee vergroot het de waardering voor de eigen leefomgeving.

Informatie over het landschap, de architectuur, de geschiedenis en de cultuur van een gemeente geeft inwoners inzicht over de plek waar zij opgegroeid of neergestreken zijn, zodat zij wat hen aanspreekt, zichzelf ‘eigen’ kunnen maken.